Belföld

Az Együtt sajnálja, hogy a PM felmondta a szövetséget

Az Együtt hibás döntésnek tartja és sajnálja, de tudomásul veszi, hogy a Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése  egyoldalúan felmondta a velük kötött szövetséget - mondta Szigetvári Viktor, az Együtt ügyvezető társelnöke.

Szigetvári Viktor úgy látja, a szövetséget rövid távon nem lehet újra létrehozni, ugyanakkor ajtajuk mindig nyitva fog állni a PM előtt, hogy együtt dolgozzanak tovább a magyar politika átalakításán. A politikus az elmúlt másfél év munkája téves értékelésének tartja a PM döntését.

Megjegyezte, a PM elszámolnivalóval tartozik az Együtt azon szavazóinak és aktivistáinak, akik három választás során is azon dolgoztak, hogy a pártszövetség közös jelöltjei parlamenti, európai parlamenti vagy önkormányzati tisztséghez jussanak.

A választók, „egy lépésre a belpolitika harcaitól” már nem érdeklődnek arról, hogy melyik szervezet milyen formában építi identitását – reagált Szigetvári Viktor arra, hogy Karácsony Gergely, a PM társelnöke arról beszélt: önálló, zöld baloldali alternatívát akarnak kínálni a választóknak, illetve szerinte az Együttet is akadályozta a szövetség abban, hogy önálló politikát képviseljen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik