Belföld

Ha tüntetés, akkor terelés

Valószínűleg kisebb-nagyobb mértékben módosul a 4-es, a 6-os villamos, továbbá több busz közlekedése.

Mivel újra demonstrációt tartanak a belvárosban vasárnap 17:00 és 21:30 között, ezért a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tudatta, hogy valószínűleg kisebb-nagyobb mértékben módosul a 4-es, a 6-os villamos, továbbá a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 105-ös és a 115-ös autóbuszok, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as autóbusz közlekedése.

Amennyiben a résztvevők száma indokolja a hosszabb ideig tartó lezárást, a 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér felé a József Attila utca – Széchenyi István tér – Apáczai Csere János utca módosított útvonalon közlekedik, , kihagyva a Szende Pál utca megállót. A terelt útvonalon a 16-os és a 105-ös busz Széchenyi István tér megállójában, majd a Szende Pál utca kereszteződése előtti villamospótlóbusz-megállóban lehet felszállni a 15-ösre és a 115-ösre.

Mivel a demonstrálók számos ponton keresztezik a közösségi közlekedési járatok útvonalát, ezért várhatóan 17:00 és 21:30 között néhány perces várakozásra kell számítani a 4-es, a 6-os villamos, továbbá a 9-es, a 16-os és a 105-ös autóbuszok, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as autóbusz forgalmában is.

A BKK Facebook-oldalán jelezte, hogy a közlekedési változásokról folyamatosan tájékoztatja az utasokat egyebek mellett a www.bkkinfo.hu címen, illetve közösség oldalán. A társaság kéri, hogy aki a vonulások ideje alatt a belvárosban közlekedik, a gyors és kényelmes utazás érdekében a felszíni járatok helyett válassza a metrót.

A “Több Millióan az Internet Adó és a Jogtalanságok Ellen” Facebook-csoport felhívására a két és félezer jelentkezőből mindössze 2-300-an gyűltek össze szombat este Budapesten, a József Nádor téren. Vasárnap Vida Ildikó és az USÁ-ból kitiltott NAV-vezetőség lemondását követelik.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik