Belföld

Talán kapunk egy kis napsütést a hétvégén

Pénteken beborul, szombaton esők és záporok várhatóak, de vasárnap várhatóan már elvépkonyodik a felhőzet. Igazán hideg szerencsére végig nem lesz.

Pénteken az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, vékonyabb, szakadozottabb felhőzet a Dunától keletre lehet. A Dunántúlon többfelé, másutt helyenként fordulhat elő – többnyire csak kisebb – eső, záporeső. A déli, délkeleti szelet sok helyütt élénk, a Dél-Alföldön és a Dunántúlon időnként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható, de a keleti határvidék közelében néhol ennél melegebb is lehet. Késő estére többnyire 11, 16 fokig hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, csupán a Tiszántúlon lehetnek átmeneti felszakadozások. Több helyen várható eső, zápor, de jelentős mennyiségű (10 mm-t meghaladó) csapadéknak kevés az esélye. A Dunántúlon északnyugatira fordul és megélénkül a szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 17 fok között alakul, az alacsonyabb értékekkel északnyugaton, a magasabbakkal pedig keleten.

Vasárnap kezdetben jobbára borult égre számíthatunk, majd napközben először keleten, délután már másutt is elvékonyodik, felszakadozik a felhőtakaró. Délelőtt még előfordulhat elszórtan gyenge eső. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Hétfőn a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően változóan felhős lesz az ég: fátyol-, illetve alacsonyszintű felhők egyaránt lehetnek az égen. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de a Kisalföldön megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik