Belföld

Csak öt vasárnap lehetnek nyitva a boltok

szupermarket(210x140)(1).jpg (szupermarket, )
szupermarket(210x140)(1).jpg (szupermarket, )

Évente öt vasárnapon 6 és 22 óra, illetve december 24-én és szilveszterkor 6 és dél között lehetnének nyitva az üzletek. A KDNP benyújtotta az Országgyűlésnek a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényjavaslatot.

A szövegben az áll, hogy a törvény 2015. március 15-én lépne hatályba. A törvényjavaslatot tíz KDNP-s képviselő nyújtotta be, tehát nem a kormány, vagy valamelyik minisztérium.

Ha egy üzlet valamelyik vasárnapon nyitva akar tartani, azt legalább 15 nappal korábban jeleznie kell a kereskedelmi hatóságnak. A javaslat szerint a pékségek és a tejterméket árusító boltok vasárnap 5 és 12 között, az újságosok és a virágüzletek 6 és 12 között lehetnek nyitva. A 400 négyzetméternél kisebb alapterületű boltok akkor nyithatnak ki, ha családi vállalkozásként üzemelnek.

A törvényjavaslat nem vonatkozik a trafikokra, benzinkutakra, gyógyszertárakra, éttermekre, kávézókra, mozikra, színházakra, a piacokra, a pályaudvarokon és a repülőtereken lévő üzletekre.

A vasárnapi zárva tartásról szóló javaslatot támogatja a kormány – közölte a nap folyamánHarrach Péter KDNP-s politikus. A javaslattal kapcsolatos egyes véleményeket ebben a cikkünkben olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik