Belföld

“Ildikó, már nem haragszunk!” – magyar filmben a NAV-vezér

Az egész internet fellélegzett, amikor megkerült VIda Ildikó, ám a mémáradat nem apadt el. Sőt.

Külföldi út és hosszas hallgatás után – mely alatt egy egész Facebook-csoport aggódott, hogy hol lehet és mi történhetett vele – szerda reggelre végre megszólalt Vida Ildikó, a NAV Amerikából kitiltott elnöke. Az előkerülése miatti megkönnyebbülésből mit sem von le, hogy véletlenül éppen a kormányközeli Magyar Nemzetnek adott interjú volt az első szereplése a botrány kirobbanása óta (leszámítva, hogy az RLT Klub Benny Hill Show-ba illő jelenetben hajkurászta Ferihegyen), ahol is különösebb ellenállás nélkül elmondhatta, hogy semmilyen korrupciós ügynek nem volt és nem részese, az eljárás pedig aljas rágalmakra épülő koncepciós per, amit le sem folytattak, hiszen már megvan az ítélet.

A magyar internet Vida távollétében is hozta a formáját – felbukkanása óta meg pláne -, mi pedig beletúrtunk a Tumblr és a Facebook bugyraiba, hogy összeszedjük önöknek a legviccesebb, legmérgesebb és legcukibb mémeket – álló és mozgó képeket, amatőrök és profik által megdolgozott fotókat -, amelyet a magát anyatigrisként jellemző NAV-vezér ihletett.

Pengebácsi például rögtön megsemmisítette az összes érvét mindenkinek, akinek gyanús, hogy az adóhivatal elnöke nem játszik tisztán. MIt mondhatnánk? Na ugye.

Megható a Hová tűnt Vida Ildikó? Facebook-csoport ismeretlen népművészeinek aggódó posztja az akkor még csellengő NAV-elnökről.

A NAV és Vida kommunikációjával elégedetlen örök gyanakvók egyik vezére egyébként az LMP-s Vágó Campesino Gábor, aki több képet is posztolt blogján, például ezt:

Meg ezt:

Egyelőre nincsenek információink arról, Vida Ildikó beszélt-e már adófizetővel. Az viszont biztos, hogy a kitiltási ügyet tárgyaló Nemzetbiztonsági Bizottsággal nem, hiszen, bár meghívták a szerdai ülésre, arra nem ment el. Ennek hála ismét aktuális lett Sailorripley vonatkozó stickere – tudják, ezek azok a kis reakcióanimációk, amivel például Facebook chaten megúszhatjuk, hogy érdemben válaszolni kelljen és még viccesek is.

Érdemes megnézni a többit is, töltsék le, használják bátran és ezt nem csak azért mondjuk, mert több Hír24-es fotó is alapanyagul szolgált! Most pedig következzék Szarazene képe a természetesen zárt ülés ajtaja előtt unatkozó fotósokról.

Solaitid pedig megtalálta az összefüggést a kortárs magyar filmművészet és Vida Ildikó között. A trükk annyi, hogy a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című, egy tanácstalan harmincas bölcsészfiú vergődését lefestő film címének első szavát megfordította. Íme:

Természetesen van South Park-osított változata a sztorinak – ha valaki lusta utánaolvasni, mi is történik pontosan, elég, ha megnézi párszor ezt a néhány másodperces Coub-videót:

Ez pedig több kollégánk dilemmája. Önök mit gondolnak? Tovább? Mégsem?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik