Belföld

A köztévé majdnem elfeledkezett Vida Ildikóról

Az M1 esti híradóját nézve megint az az érzésünk támadt, hogy minden rendben van. Pörög az autóipar, nő a boltok forgalma és Szijjártó is sikeresen exportálja Japánba a mangalicahúst. És hol marad a nap híre? – kérdezi a naiv néző.

Már az ajánló alapján sejteni lehetett, hogy itt bizony nem a Vida Ildikó-féle comingoutot vesézi ki a köztévé fél nyolcas híradója. Készül az új magyar Audi, karácsonyi roham a boltokban és 20 fokos meleg – a Híradó szerkesztői szerint ezek voltak a nap témái.

Vida Ildikó sehol.

A félórás adásból nem kevesebb, mint 21 percet kellett várni arra, hogy megtudjuk, a mai Magyar Nemzetben interjú jelent meg a NAV elnökével, aki beismerte, hogy rajta van az USA-ból kitiltottak listáján.

És hogy mivel foglalkozott 21 percen keresztül a Híradó? Az Audi újabb sportkocsijának, a TT Roadster győri gyártásával (vezető hír!). Aztán azzal, hogy az európai autógyártás egyik központja lett Magyarország, ráadásul az újkocsi-vásárlások száma is megugrott.

Megtudhattuk azt is, hogy folyamatosan nő a boltok forgalma, sőt, egy elemző a karácsonyi rohamot is kivesézte. Aztán arról készült anyag, hogy a kormány egyszerűsíteni akarja a közbeszerzési eljárásokat, majd jött a Japánban tárgyaló Szijjártó Péter, aki a mangalicát népszerűsítette Tokióban.

Majd egy riport a megszorítások kapcsán rossz tanácsokat adó IMF-ről, és elérkezett a Híradó 21. perce, amikor a nap híréről, Vida Ildikóról is beszámoltak végre.

Nem is értjük, hogy az olcsó almáról szóló hír hogyan kerülhetett a NAV-botrány után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik