Belföld

Felcsút ura a Gellért-hegyen építkezik

Már irtják az erdőt azon a telken, amelyet igen alacsony áron szerzett meg az a cég, amely a felcsúti polgármester tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft.-t bízta meg egy luxusingatlan építésével – írja az Átlátszó.hu.

A Bérc utca 6/b szám alatt már elindult az erdőirtás. Ezt a telket vette meg alacsonynak tűnő áron a Fővárosi Önkormányzattól az alföldi közbeszerzéseken igen sikeres – korábban a Közgéppel is együtt dolgozó – Tief Terra Építőipari Kft., amely a felcsúti polgármester tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft.-t bízta meg egy luxusvilla építésével – derül ki az Átlátszó.hu cikkéből.

Közel két éve adta el árverésen a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. az 1620 négyzetméteres, műemléki jelentőségű Bérc utcai telket, amelyet 376 milliós árra becsült fel a fővárosi cég.

A nyertes Tief Terra könnyedén nyert, ugyanis a vetélytárs már az árverés megnyitása előtt kiszállt. Az eredmény alapján Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes előterjesztését 2013. február 22-én 18 igen szavazattal – 15 nem ellenében – fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.

A Tief Terra által elnyert közbeszerzések jellemzően az Alföldön találhatóak: útépítési, szennyvízhálózat-fejlesztési munkáik voltak székhelyükön, Nagykőrösön túl Öcsödön, Dabason, Cegléden, Kecskeméten, Baján, Lakitelken, Lajosmizsén, Zagyvarékason, Tiszajenőn, Dusnokon és Jászberényben is. Első állami megrendelésük a Nagykőröst Kecskeméttel összekötő kerékpárút építése volt, amit a Közgéppel és a Kelet-Út kft.-vel közösen nyertek el, de a nagykőrösi elkerülőn, a Béke úton és a helyi szennyvízcsatornán is ezekkel a partnerekkel dolgozhattak.

A Bérc utcai favágás helyszínén elhelyezett tábla szerint a kivágott fák helyére tervezett 3 szintes luxusvilla 2015 végén fog állni, amely mellett csak idő kérdése, hogy – az Antal utca meghosszabbításában a Citadellára vezető ösvényt eltorlaszolva – mikor húznak fel egy utolsó kerítést az egyelőre az I. kerület tulajdonában lévő megmaradt erdős telek körül.

Az Átlátszó.hu szerint igazán jó üzlet lehet az ingatlan fejlesztése, mert a környéken igencsak magasak a lakásárak. Egy 23 nm-es garzont 14,5 millióért hirdetnek, míg egy 236 nm-es felújításra szoruló lakást egy többemeletes épületben, 169 millióért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik