Belföld

Egyelőre nem jön több rész a Welsz-könyvből

Beláthatatlan következményei lennének, ha a rejtélyes körülmények közt elhunyt vállalkozó életét bemutató történet újabb részei kerülnének nyilvánosságra – ezzel indokolták a letiltást.

Welsz Tamás már a Sólyom Airways kapcsán ismertté vált, de akkor került neve igazán a köztudatba, amikor kirobbant a Simon-ügy. A gyanú szerint Welsz bissau-guineai útlevelet biztosított az MSZP elnökhelyettesének bankszámlanyitáshoz, ezzel kapcsolatban keresték fel idén tavasszal nyomozók. Kihallgatásra indultak vele, de útközben rosszul lett és meghalt. A hivatalos jegyzőkönyv szerint öngyilkos lett, méreggel ölte meg magát.

Volt kedvese, Horthy Andrea könyvsorozatot kezdett írni Welsz életéről, amire az interneten lehetett előfizetni. Az első részt azonban nem követték folytatások – írja a Bors. A kiadó hétfőn közölte, hogy nem jelenik meg a könyv, az eddig átutalt pénzeket visszafizetik.

A közlemény szerint Horthy Andrea hosszas mérlegelés után döntött úgy, hogy mégsem jelenteti meg a művet, tartalmi okok miatt. A könyv készen volt időben – mondta a lapnak a szerző. Azonban „nem egy ügy van benne, amelynek megjelenése jelenleg beláthatatlan következményekkel járhat” – fejtette ki az okokat. Hogy mikor jelenik meg végül a folytatás, azt egyelőre nem lehet tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik