Belföld

Navracsics a baloldalt ekézi

A magyar biztos szerint mivel nem tudták megakadályozni, hogy bizalmat kapjon, ezért „csupán” a hatáskörét szűkítették.

„A baloldali pártok nem engedhették meg maguknak, hogy ha már nem tudtak engem kilőni, akkor legalább valamilyen területet ne vegyenek el tőlem” – idézte fel a megválasztása körüli hercehurcát, a biztosi „témacserét” Navracsics Tibor a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban.

A Brüsszelben november elsején kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosként hivatalba lépett magyar politikus szerint voltak, „akik pontosan tudták, hogy a velem szemben felhozott vádak nem igazak, mégis hallgattak. Emlékszem a baloldali EP-képviselőkkel folytatott négyszemközti beszélgetéseimre, és arra is, mit mondtak nyilvánosan – a lelkiismeretükkel nekik kell elszámolniuk”.

Navracsics Tibor brüsszeli munkája során azt szeretné elérni, hogy minél több egyetem vegyen részt az Erasmus+ programban, ha minél több magyar pályázna sikeresen a központi brüsszeli lehetőségekre, és hogy a magyar innovációs és kreatív szektor közvetlenül be tudjon kapcsolódni az európai áramlatba. Erről a november elsején munkába állt új magyar EU-biztos beszélt a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Magyarországnak az EU-ban a helye

A volt miniszterelnök-helyettes azt mondta, összességében azt tartaná a legnagyobb eredménynek, ha magasabb lenne hazánkban az Európai Unió elfogadottsága és az iránta való optimizmus.

A politikus úgy fogalmazott, akkor végzi majd jól a feladatát, ha a közösségi érdekeket érvényesíti. Mint mondta, hisz abban, hogy Magyarországnak alapvetően az unióban van a helye. “Ha sikeres vagyok biztosként, az erősítheti az integrációnkat, Magyarország és Európa kapcsolatát” – fogalmazott Navracsics Tibor az interjúban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik