Belföld

Az LMP rászállna a Századvégre

Mellár Tamás nyilatkozata után a kormánynak tisztáznia kell, hogy milyen feladatokra kötött szerződéseket a Századvéggel - írja az ellenzéki párt közleményében.

Az LMP felszólítja a Századvéget, hogy a nyilvánosság előtt vállalja fel kormányzati megbízásait, hacsak nem akarja, hogy az alapítvány neve egyet jelentsen egy fideszes pénzmosodával – közölte a párt hétfőn.

Közleményükben emlékeztetnek, hogy Mellár Tamás, a Századvég volt kutatási igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a kormány valódi teljesítmény nélkül fizetett milliárdos nagyságrendben pénzeket a Századvégnek. A Századvég tagadja a vádakat, és beperelte Mellár Tamást.

“Rés a korrupt fideszes kormányzaton”

A párt közérdekű adatigénylést nyújt be a Miniszterelnökséghez, mert szerintük a kormánynak kéne bizonyítania, hogy a Századvégnek kifizetett milliárdok valódi és nélkülözhetetlen szolgáltatás ellenértékét jelentették: erre azonban az elmúlt években nem került sor. Mint hangsúlyozták a kormány mindent megtesz a szerződések és a teljesítések titokban tartása érdekében, azonban Mellár Tamás nyilatkozata új helyzetet teremtett és újabb rést ütött a korrupt fideszes kormányzaton.

A Demokratikus Koalíció vasárnap közölte, hogy hűtlen kezelés gyanúja miatt jelenti fel a “teljesítéseket” igazoló minisztériumokat, a Századvég ellen pedig orgazdaság gyanúja miatt tesz feljelentést.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik