kgb
Belföld

A DK és az Együtt nemet mondott a KGB-s MSZP-sre

A Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt nem indít jelöltet, de Horváth Imrét, az MSZP újpesti országgyűlési képviselőjelöltjét sem támogatja - hangzott el az M1 Híradójában hétfő este.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke úgy fogalmazott: “a szóban forgó úriember” az MSZP jelöltje, a DK nem indít jelöltet ezen a választáson, és nem támogatja a jelöltet.

A PM még kivár

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt elnökségi tagja közölte: önálló jelöltet nem indítanak, de az MSZP jelöltjét nem támogatják, “hozzá nincs semmi közük”. Hozzátette: ami a Horváth Imréről megjelenő híreket illeti, nagyon fontos, hogy tisztázza magát.

Szabó Tímea, a PM társelnöke azt mondta: utána kell nézni, hogy igazak-e a Horváth Imréről megjelent hírek, ha igen, akkor nem fogják támogatni, hogy aktivistáik részt vegyenek a kampányában.

Szerdán tárgyalja a bizottság

A Magyar Nemzet írt arról hétfőn, hogy értesülésük szerint a KGB-től kapott kiképzést Horváth Imre. A lap azt írta: a birtokukba került okiratmásolat tanúsága szerint Horváth Imre 1984-ben elvégzett egy öt hónapos kurzust, amelyet a fegyveres szervek emelt szintű parancsnoki állományának tartott a KGB. A továbbképzés két részből állt: egyrészt a határőr-alakulatok taktikai irányításából, másrészt hadvezetési ismeretekből.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai ülésén téma lesz, hogy sajtóhírek szerint Horváth Imre féléves kiképzést kapott a szovjet titkosszolgálattól – közölte Németh Szilárd, az országgyűlési testület fideszes alelnöke hétfőn az MTI-vel.

A főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében az időközi választást Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett kiírni. A november 23-i választáson tizenhárom jelölt indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik