Belföld

Botrány Marcaliban: maguknak nyomtatnak tankönyvet a gimnazisták

A marcali gimnázium tanulói se matematika, se magyar könyvet nem kaptak. A tankönyvek lapjait lefényképezik, feltöltik az internetre, majd onnan kinyomtatják.

Nem csak az említett gimnáziumi osztályban okoz problémát a tankönyvhiány, a marcali járásban több iskolában is könyv nélkül tanulnak a diákok – írja a sonline.hu, akiket a szülők kerestek meg a két hónapja fennálló problémával. A szülők a tankönyvek árát még augusztusban kifizették, joggal várják azok megérkezését, a járási tankerülettel és a kelloval is felvették a kapcsolatot, utóbbi ígérete szerint a problémát az őszi szünet végéig orvosolják.

Ahogyan korábban megírtuk: országszerte több mint 15 ezer tankönyv hiányzik az iskolákból. Akkor Arany Tamás, a Központi Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a hiányzó könyvek jelentős részét pótrendelésben kérték, csak néhány kiadó nem tudta teljesíteni az alaprendelés keretében igényelt könyvek szállítását. Az igazgató szerint a legtöbb probléma az újranyomott és a külföldről beszerzett könyvekkel lehet, az iskolák pedig akár kötbér kivetését is kezdeményezhetik a nem teljesítő kiadókkal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik