Belföld

Több mint 15 ezer tankönyv hiányzik az iskolákból

A könyvek többsége már jövő héten megérkezik az iskolákba, a nem teljesítő kiadók akár kötbért is fizethetnek. Az alaprendelésből hiányzó példányok jelentős része a külföldi beszállítóknál akad el.

“Sajnos van még néhány tankönyv, amit ki kell szállítanunk az iskolákba” – mondta az InfoRádiónak Arany Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: a könyvek nagy részét pótrendelés keretében kérték az intézmények, a jövő héten pedig kézhez is kapják a taneszközök jelentős részét. Van néhány kiadó, amely az őszi szünet előtt nem tudta teljesíteni vállalását, leginkább olyan könyvek esetében, amelyeket újra kellett nyomtatni. Szintén csak néhány kiadó nem szállította ki az alaprendelésben igényelt könyveket, itt leginkább azokról a termékekről van szó, melyeket külföldről szereznek be.

Arany Tamás a portálnak elmondta: az iskolák akár kötbér kivetését is kezdeményezhetik a nem teljesítő kiadókkal szemben, persze ettől még nem lesz tankönyv a diákok kezében. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: ha kilátástalannak látszik az érintett kiadók szállítása, megkeresik annak módját, hogy valamilyen helyettesítő kiadvánnyal lássák el az iskolákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik