Belföld

A minisztérium kezdeményezte az internetadó visszavonását

Orbán reggel a rádióban azt mondta, ebben a formában nem lehet kiterjeszteni a távközlési adót, erre este közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy ebben a formában nem lehet kiterjeszteni a távközlési adót.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását kezdeményezte az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél – közölte a tárca az MTI-vel. Pénteken reggel a miniszterelnök jelentette be a Kossuth Rádióban, hogy módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot, a távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be.

Délután a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében szóról szóra az Orbán által elmondottak köszöntek vissza: “a távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot”. “A jogszabálytervezetről szóló vita félrecsúszott, ezért visszavontuk a javaslatot” – áll közleményükben.

„Az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni” – magyarázta még a reggeli interjúban Orbán, hogy szerinte miért nem internetadó az internetadó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik