Belföld

Ki nem találja, hol és kivel tartott Zsigó Róbert sajtótájékoztatót

Az elmúlt hónapok élelmiszerbiztonsági ellenőrzéseinek eredményét ismertette az államtitkár.

A rossz, silány minőségű élelmiszerek kiszűrése védi a fogyasztók érdekeit, segíti a fekete- és szürkegazdaság visszaszorítását, az élelmiszergazdaság megtisztulását – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) eredményeit ismertető sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatónak a CBA Kereskedelmi Kft. adott helyet.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Nébih ellenőrzései a csalás, a hamisítás és más visszaélések felderítésére fókuszálnak, hogy biztonságos, egészséges élelmiszer kerüljön a családok asztalára. A tejágazatban több tízezer liter tejet ideiglenes forgalmi korlátozás alá vontak, egy fővárosi sajtüzemben pedig lejárt minőségmegőrzési idő és rovarszennyezettség miatt 169 tonna alapanyagot vettek zár alá. 300 ezer tojásban légylárvaszennyezést találtak és a zöldségágazatra is lecsaptak.

Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója is megszólalt, azt mondta, ők saját maguk is végeztetnek vizsgálatokat a forgalmazott termékeik körében. A Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője pedig azt mondta, 8,5 milliárd forint értékben akadályoztak meg áfa- és adóelkerülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik