Belföld

Ma délután többet tudhatunk az őrizetbe vett tüntetőkről

Kedd délben már kiengedhetik a fogdából az egyik fiatalt, a már azonosított Rózsa Milán pedig tagad: nemhogy nem rongált, éppen ő akarta megakadályozni a vandálokat.

Rózsa Milán védője elmondta: a fiatal tagadja az ellene felhozott vádakat: „Nem dobált semmit. Felmászott a székház erkélyére, de nem azért, hogy bárkit is buzdítson, hanem azért, hogy megpróbálja a rongálást leállítani. A neten nincs olyan videofelvétel, amin dobálna vagy a tömeget hergelné. Arról viszont van felvétel, hogy az egyik erkélyen a redőny elé állt, így akadályozva a hajigálást” – idézi a 444.hu az ügyvédet. A 19 éves egyetemistát képviselő ügyvéd szerint kedden délben védencét kiengedhetik a fogdából.

Ahogyan hétfőn megírtuk: a rendőrség hat embert vett őrizetbe garázdaság miatt a Fidesz-székházánál történtekkel összefüggésben. A főváros VI. kerületében, a Lendvay utcában, a Fidesz-székháznál vasárnap nem sokkal 20 óra után az arcukat sállal, csuklyával takaró, a székház két nyílászáróját megrongáló, az ingatlan kerítését bedöntő, erkélyére felmászó csoport tagjai közül a rendőrség azonosította, elfogta, előállította, gyanúsítottként kihallgatta, és őrizetbe vette G. Antal és Z. András 19 éves, Sz. I. Ábel 21 éves és B. Gábor 33 éves budapesti lakosokat, Sz. Zoltán 35 éves tatabányai lakost és R. Milán 26 éves soproni lakost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik