Belföld

Fidesz-mentes övezet lett a parlament

Az adótörvényekről vitázna az ellenzék, ha lenne kivel - írja Mesterházy Attila.

“A Fidesz frakció részvétele az adótörvényekről szóló vitában. Többek közt az internetadóról is vitatkoznánk, ha lenne kivel. :-(” – adta közre fotóval illusztrált parlamenti tudósítását a szocialista politikus Facebook-oldalán. Bejegyzését több felháborodott hozzászólás követte, többen arra voltak kíváncsiak, ilyenkor a távollévők kapnak-e fizetést. 

Forrás: Facebook/Mesterházy Attila

Az igazsághoz hozzátartozik. hogy Selmeczi Gabriella például ott volt, hiszen az MTI idézte is. A családok támogatásának megerősítését nevezte az adócsomag fő céljának, és méltatta az első házasokat érintő adókedvezményt, a kétgyermekes családok támogatásának lépcsőzetes emelését, valamint azt, hogy a részmunkaidős szülők után ugyanakkora adókedvezmény jár a munkáltatóknak, mint a teljes munkaidőben foglalkoztatottak után.

A történelmi hűség miatt meg kell jegyezni, hogy felszólalt Völner Pál is, aki kiemelte az adócsomag számos, a mindennapi életet könnyítő és innovációt támogató javaslatát, a szintén fideszes Pósán László pedig arról beszélt, hogy jó irányban érintik a társasági adó változásai a kutatásokat. MIndeközben az ellenzék elsősorban a családok és vállalkozások terheinek növekedését kritizálta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik