Belföld

A kormánypárt büszke rá, hogy politikai aktivistákat vettek őrizetbe

A vasárnapi tüntetésről tárgyalt a nemzetbiztonsági bizottság. A testület fideszes alelnöke hangsúlyozta, hogy a letartóztatottak a „liberális baloldalhoz köthető személyek”.

Hétfőn este Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője is arról beszélt a Hír TV-ben, hogy akiket vasárnap őrizetbe a rendőrség, azok politikai aktivisták. Kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága zárt ülésen kapott tájékoztatást a vasárnap esti budapesti demonstráción történtekről.

Az ülés után Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke azt mondta, hogy a szervezők békés demonstrációra készültek. Arra vonatkozóan nincs adat, hogy az őrizetbe vett emberek köthetők-e pártpolitikához – nyilatkozta Molnár.

Ezzel szemben Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a hat letartóztatott egyértelműen köthető előző tüntetések szervezéséhez és lebonyolításához, ahogy az is egyértelmű, hogy ők „liberális baloldalhoz köthető személyek”. A képviselő szerint a megmozdulás szervezői „elengedték a tüntetők kezét, elmenekültek a felelősség elől” – idézi az MTI.

Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja jelezte, hogy a véleménynyilvánítások elhamarkodottak, szerinte további vizsgálatra és újabb bizottsági ülésre van szükség.

Az őrizetbe vett aktivistákról kedd délutánra ígértek bővebb tájékoztatást, úgy tudni, egy 19 éves egyetemistát már délben kiengedhetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik