Belföld

Lázár: nem kell foglalkozni a kitiltásokkal

Ha az amerikai kormányzat nem tekinti közügynek a kitiltásokat, és ha nem az, akkor könnyen lehet, hogy nekünk sem kell azzal foglalkozni – mondta Lázár János, aki szerint azért támadják a NAV-ot, mert rekordbevételeket produkál.

Össztűz zúdult ma a Parlamentben a kormányra az internetadó és az amerikai kitiltások miatt. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter főleg az utóbbi miatt vágott vissza az ellenzéknek kétszer is. Lukács Zoltán MSZP-s képviselőnek, aki azt kifogásolta, hogy miért nem tisztázza magát a NAV elnöke, úgy válaszolt, lehet, hogy azért, mert nem érintett. Lázár szerint az Egyesült Államoknak kellene büntető feljelentést tennie Magyarországon, vagy a saját hatóságainál.

Szél Bernadett az LMP részéről is a NAV elnökének érintettségét firtatta, aminek a kiderítéséhez szerinte nem kell amerikai segítség. Pártja ugyanis már felhívta a figyelmet arra, hogy 1000 milliárdos közpénz tűnik el a NAV asszisztálásával, gyanús föld- és trafikpályázatok vannak. Minderre Lázár úgy kezdte a válaszát, hogy a Fidesz idén három választást megnyert, a választók tehát velük vannak. Reméli, mondta, hogy „ez csak egy szubtrópusi tévedés”, hogy a kitiltás mögött a föld-, illetve a trafikpályázatok vannak. Kérem, ne járassa le az Amerikai Egyesült Államokat itt ebben a parlamentben – tette hozzá Lázár. A miniszter szerint sikeres a NAV, mert hatékonyan szedi be az adóbevételeket, ahhoz pedig, hogy a hivatal elnöke mit csinál egy munkaszüneti napon, senkinek semmi köze.

Lázár mellett Rogán is védelmébe vette az internetadót egy igencsak meglepő magyarázattal, a kormány szerint pedig támogatható, hogy az adó felső határa 700 forint legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik