Belföld

Internetadó: jobbikosok is voltak a tüntetésen

Az ellenzéki párt bejelentette: aláírásgyűjtést kezdeményeznek az internetadó ellen és a díjmentes elérés érdekében.

Farkas Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján utalt arra: a Fidesz a békés párbeszéd szükségességére hívta fel a figyelmet előző este, ennek szeretnének lehetőséget adni azzal, hogy tárgyalóasztalhoz ültetik a parlamenti frakcióval rendelkező pártokat kedden vagy szerdán. Leszögezte: a Jobbik minden módon tiltakozik az adó bevezetése ellen, s ingyenes alapszolgáltatást biztosítana mindenkinek.

Az ellenzéki politikus bejelentette: aláírásgyűjtést kezdeményeznek az internetadó ellen és a díjmentes elérés érdekében. Kérdéseiket hétfőn elküldik az adatvédelmi biztosnak és a héten megkezdik a gyűjtést.

Arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is aláírásgyűjtést jelentett be, azt mondta: ez nem készteti a Jobbikot visszavonulásra, s nem csak saját szimpatizánsaik támogatását várják.

Szólt arról is, hogy a vasárnapi tüntetésen magánemberként, pártlogók nélkül részt vettek és várhatóan a következőn is ott lesznek. Hozzátette: bízik abban, hogy a szervezők – a baloldali kötődések ellenére – pártsemleges mederben tudják tartani a demonstrációkat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik