Belföld

Gyurcsány aláírásgyűjtésbe kezd az internetadó ellen

A Demokratikus Koalíció országos aláírásgyűjtésbe kezd az internetadó ellen, ezenkívül nemzeti ellenállásra szólítják fel az embereket.

Gyurcsány Ferenc a tiltakozás folytatására bátorította a civileket. Sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint azt is mondta, bár a vasárnapi tüntetés apropóját az internetadó adta, a demonstráció az Orbán-rendszer egészének kritikáját jelentette. Orbán Viktor keleti fordulata történelmi zsákutcába viszi Magyarországot, a miniszterelnök kitaszítja az országot a nyugati demokráciák közösségéből és kivezeti az Európai Unióból – mondta Gyurcsány.

A tüntetésről kérdésre válaszolva azt mondta, amit a televízióban látott, annak túlnyomó része „szép volt és felemelő volt”, véleményét nem változtatta meg az az atrocitás sem, ami a végén történt. Szerinte ez egy igazi fordulat kezdete lehet, sokak szeme nyílt és nyílik ki, ezért arra biztatott minden magyar polgárt, hogy vegye kezébe a sorsát. Azt viszont leszögezte, hogy az ellenállásnak békésnek kell lennie. Hangsúlyozta, hogy mindenfajta erőszakot elfogadhatatlannak tart. Vasárnap több tízezren békésen fejezték ki véleményüket, „kár pár rendzavarónak ezt elrontania” – jegyezte meg.

Gyurcsány a héten külföldi újságírókkal, nyugati nagykövetekkel, diplomatákkal találkozik, hogy elmondja nekik, „hogyan lehet kivezetni Magyarországot ebből a történelmi zsákutcából”, és hogy megerősítsék a nyugati demokráciákhoz fűződő viszonyukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik