Belföld

Fogaskerekű: a propaganda mögött szétrohad a valóság

A VEKE szerint feleslegesen szórtak el 180 millió forintot a felújításra, maradtak a hullámos sínek és az óránként tíz kilométeres sebességkorlátozás.

Csütörtökön jelentette be a BKK, hogy befejeződött a 60-as villamosként is említett Fogaskerekű hídjainak felújítása. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elégedetlen az intézkedéssel. Szerintük a BKK személyes sértődöttség miatt jegelte a Fogaskerekű teljes felújítását, ami így lecsúszott a Közlekedési Operatív Program pályázatairól. A pályán maradtak a hullámos sínek és az óránként tíz kilométeres sebességkorlátozás, a hidakat a rekonstrukció során lehet majd újra cserélni és évente csak a pálya karbantartására félmilliárd forintot kell elkölteni.

A VEKE szerint fennáll a hűtlen kezelés, és azt is írják, hogy a pályaállapotok kimerítik a veszélyeztetés fogalmát. A biztosítóberendezés használhatatlan, a hétből két-három vonat üzemképes – jelezték, hozzátéve, hogy lett volna lehetőség a rekonstrukcióra. A felújítás „színes mázzal leöntött propagandája mögött valójában szétrohadt a valóság” – közölte a szervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik