Belföld

Eltüntette Kövér bakiját a Magyar Nemzet

A házelnök egy nyilatkozatában az Egyesült Államok jelenlegi női külügyminiszteréről beszélt, aztán a durva tévesztés egyszerre eltűnt a beszélgetés kivonatából.

Bő egy órája még arról írtunk, Kövér László összekeverte Hillary Clintont és John Kerryt, és „ma hivatalban lévő külügyminiszter asszonyról” beszélt. (Jelenleg John Kerry az amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton 2013 elejéig töltötte be ezt a posztot.) Az Országgyűlés elnökének szavait az mno.hu közölte, mint a Hír TV-ben vasárnap este adásba kerülő interjú összegzését. A kínos tévedés azonban mostanra eltűnt az mno.hu-ról. Kövér eredetileg ezt mondta: „Charles Gáti hivatalosan nem része az amerikai külügyi előkészítő apparátusnak, informálisan azonban nagyon bensőséges viszonyt ápol a Clinton-adminisztráció tagjaival, így a ma hivatalban lévő külügyminiszter asszonnyal is, ezért, amit ő ott megfogalmazott egyfajta informális fenyegetésként, azt most az amerikai külügyminisztérium hivatalos vagy félhivatalos politikájává teszi”.

A Magyar Nemzet Online később ilyenre változtatta meg a szóban forgó részt: „Na most miután tudjuk ugyan, hogy Charles Gáti hivatalosan nem része az amerikai külügyi előkészítő apparátusnak, informálisan azonban nagyon belsőséges (sic!) viszonyt ápol a Clinton-adminisztráció tagjaival” – vélekedett Kövér László.

Az olyan apróságokon, hogy nem „belsőséges”, hanem „bensőséges”, ne is akadjunk fenn – mindenre nem terjedhet ki az mno.hu figyelme.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik