Belföld

Schmuck Andor kofának áll az újpesti piacon

Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának (SZMPP) elnöke hétfőn törvénymódosítási javaslattal keresi meg az országgyűlési frakciók vezetőt, hogy a fel nem vett választási kampánytámogatásokat szociális célokra lehessen fordítani.

A pártelnök – aki egyben az SZMPP képviselőjelöltje a november 23-ai időközi újpesti országgyűlési képviselőválasztáson – szombati, IV. kerületi sajtótájékoztatója után az MTI-nek azt mondta, nem veszi fel az állam által a kampányra biztosított egy millió forintot, és arra kéri a választáson induló 12 képviselőjelölt-társát, ők se vegyék fel a támogatást.

Elmondta, azt indítványozza majd a parlamenti frakcióvezetőknek, törvénymódosítással tegyék lehetővé, hogy a fel nem vett kampánytámogatási összeget, az államkincstár utalja át az adott önkormányzatnak szociális célokra.

Közölte, bízik abban, hogy javaslata nyomán Újpest akár 13 millió forinthoz is juthat. Jelezte, ez az összeg körülbelül a duplája annak, mint amit a IV. kerületi önkormányzat a téli időszakban a hajléktalanokra tud fordítani.

Úgy vélte, a képviselőjelölteknek így lehetőségük van eldönteni, óriásplakátokra, kampánykiadványokra költenek, vagy azokra akiket képviselni akarnak a parlamentben. Hozzátette: a szociáldemokraták a mostani kampányban is a hátrányos helyzetű, nehéz sorban élő emberekre szeretnének odafigyelni.

Úgy fogalmazott, politikai ellenfeleik vannak, ellenségeik azonban nincsenek, mert az ő igazi ellenségük a kiszolgáltatottság, a reménytelenség, a munkanélküliség, a szociális létbizonytalanság.

Schmuck Andor, aki 1994 és 1998 között újpesti önkormányzat képviselő volt és 15 évig lakott a városrészben, arról is beszélt, hisz abban, hogy vissza lehet állítani a politika becsületét, ezért kampánya “emberarcú” lesz . Jelezte, minden szombaton kofa lesz az újpesti piacon, ahol egy “köszönöm standot” állít fel, könyvet ad mindenkinek aki azt megköszöni.

A főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében az időközi választást Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett kiírni. A november 23-ai választáson tizenhárom jelölt indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik