Belföld

LMP: a NAV elnöke csak a korrupció gyanúját erősíti

A kormány és a NAV az elmúlt egy hétben minden egyes lépésével maga erősítette a kitiltások okozta korrupciós gyanút -közölte az ellenzéki párt. 

Az LMP levélben szólította fel Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét, tisztázza érintettségét a kitiltási botrányban, azt hogy szerepel-e az Egyesült Államokból kitiltott tisztviselők között. Az ellenzéki párt szombaton, az MTI-nek küldött közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országgyűlési törvény szerint az állami szervek kötelesek az országgyűlési képviselők számára a feladatuk ellátásához szükséges minden felvilágosítást megadni.

A Szél Bernadett, az LMP társelnöke által kiadott közleményben azt írták, Vida Ildikó hallgatásával nem csak a saját, hanem a NAV hírnevét is kockáztatja, ezért elvárják tőle, hogy kérdésükre még szabadsága alatt is adjon választ.

Közölték, elfogadhatatlanak tartják, hogy a NAV elnöke titokban külföldre utazik szabadságra, miközben ő maga és az általa vezetett szervezet is súlyos korrupciós gyanúba keveredik.

Véleményük szerint az időhúzással és a titkolózással Vida Ildikó és a kormány tagjai lassan egyértelműen megválaszolják azt a kérdést, aminek a megválaszolását el akarják kerülni. A kormány és a NAV az elmúlt egy hétben minden egyes lépésével maga erősítette a kitiltások okozta korrupciós gyanút – tették hozzá.

Azt írták, az LMP célja ugyanakkor nem a gyanúsítgatás, hanem az ügy egyértelmű felderítése, és szerintük ennek első lépése lenne a NAV és Vida Ildikó érintettségének tisztázása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik