Belföld

A liberálisok lemondatnák Kövért

A Magyar Liberális Párt szerint a házelnök tovább rontja hazánk nemzetközi megítélését.

“Itt az ideje, hogy a magyar kormányzat képviselői közösen próbálják hazánk megtépázott nemzetközi megítélését helyreállítani” – véli a Fodor Gábor vezette ellenzéki párt. A liberálisok nehezményezik, hogy ehelyett Kövér László az Echo TV-ben arról nyilatkozott, hogy őt Brüsszel Moszkvára emlékezteti, szerinte az unió “kekeckedik” Magyarországgal, és ha ez az EU hivatalos politikája, akkor meg kellene fontolni az unióból való kilépést.

A Magyar Liberális Párt szerint az ilyen nyilatkozatok nem segítenek, sőt, tovább rontják Magyarország helyzetét abban, hogy visszanyerje szövetségesei bizalmát. Súlyos hiba volt Kövér László nyilatkozata akkor, amikor magyar kormányzati tisztségviselőket korrupciós vádak miatt tiltanak ki az Egyesült Államokból, és amikor Európa meg akarja büntetni hazánkat, amiért az orosz energiaipari törekvések legfőbb támogatóját látja benne.

Kövér Lászó téved, amikor úgy gondolja, hogy az unió ,,kekeckedik”, az európai közösség nem az ország ellen szól, csak a kormány hibás döntéseit kritizálja. Az országnak felelős külpolitikára és politikusokra van szüksége, akik az érdekét képviselik. “Magyarország lakossága népszavazással egyértelmű döntést hozott az uniós és a NATO-csatlakozásról, ha a “házelnök az állampolgárok döntésével nem tud azonosulni, úgy alkalmatlan tisztségének betöltésére” – írják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik