Belföld

Ők lehetnek még az amerikaiak kitiltási listáján

Az elnökön kívül az elnökhelyettesét, a kiemelt adózók igazgatóságának főigazgatóját, annak helyettesét, az ellenőrzési főosztály vezetőjét, illetve a vezető elemzőt is kitilthatták – írja a Blikk.

Vancsura István, korábbi NAV-dolgozó szerint vélhetően az amerikaiak által kitiltottak között a korábban megnevezett NAV-vezetők is szerepelhetnek – derül ki a Blikk cikkéből. Tavaly novemberben állt először nyilvánosság elé Horváth András egykori adórevizor, és mutatta be, hogyan folynak a sok milliárd forintos áfacsalások, állítása szerint adóhivatali és kormányzati segítséggel.

Márciusban egy másik kiugrott kollégájával, Vancsura Istvánnal már konkrét vezetőket is megneveztek. Így Csillag Dezsőné elnökhelyettest, Somos Katalint, a kiemelt adózók igazgatóságának főigazgatóját, helyettesét, Rákosa Melindát, Dávida Mariannát, az ellenőrzési főosztály vezetőjét, illetve Kedves Lászlóné vezető elemzőt nevezték meg Vida Ildikó elnökön kívül, akinek hiába jelezték a problémákat, érdemben nem reagált.

Vancsura szerint ezek a vezetők a mai napig ugyanolyan magas beosztásban dolgoznak az adóhatóságnál, mint az áfabotrány kirobbanásakor.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik