Belföld

Az ítéletidő miatt elmarad egy megemlékezés

A várható rossz időjárás miatt elmarad a szerda délelőttre a rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál tervezett megemlékezés, amelyen Áder János államfő fővárosi és határon túli diákokkal helyezett volna el virágokat a mártírok sírjainál - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH)  az MTI-vel.

Ahogyan korábban megírtuk: ítéletidő, viharos széllökések és csapadék várható szerdára, így az október 22-én 10 órára tervezett megemlékezés elmarad. Az ünnepségre közel ezer fővárosi és határon túli középiskolást és egyetemistát vártak. A közlemény szerint a résztvevők testi épségének megőrzése érdekében hozták meg a döntést.

Az ünnepségsorozat további rendezvényeit a terveknek megfelelően bonyolítják le. Szerda délután 15 órakor a Budapesti Műszaki Egyetemen megemlékezést és a történelmi évfolyamok találkozóját tartják, majd fáklyás felvonulással folytatódnak a programok.

Az idén háromnapos központi programsorozat tartanak az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából. A megemlékezések kedden délelőtt a Műegyetem rakparti 1956-os emlékműnél kezdődtek, itt beszédet mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Boross Péter, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke, volt miniszterelnök.

A veszélyes időjárásra való tekintettel a rendezvények csak szerdán délután a Műegyetemen folytatódnak. Október 23-án, a nemzeti ünnepen felvonják Magyarország lobogóját, majd táncház és parlamenti nyílt nap várja az érdeklődőket, és egész nap ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum is. Emellett kiállítások, filmek, koncert és fényfestés színesíti az ünnepi programokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik