Belföld

Még Karácsony Gergely posztja sem biztos

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2014. 10. 17. 16:36

A zuglói helyi választási bizottság döntésében helyt adott Szatmáry-Jähl Angéla kifogásának, és elrendelte a 3. számú egyéni választókerület eredményének megsemmisítését. A körzetben a határozat szerint november 9-én lehetne újra szavazni egyéni képviselőre és polgármesterre. A döntés ellen fellebbezni lehet három napon belül.

A VS.hu szerint a fideszes jelölt, Szatmáry-Jähl két napja nyújtott be kifogást a szavazást illetően. Az említett választási körzetben a legtöbb szavazatot Sápi Attila, az MSZP-Együtt-PM-DK-Összefogás Zugló jelöltje kapta, míg a második legtöbb szavazatot Szatmáry-Jähl Angéla, a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte, és a két jelölt között összesen 7 szavazat különbség volt.

A kifogás szerint a 13-as számú szavazókör jegyzőkönyve szerint a szavazókörben 501 választópolgár jelent meg, ehhez képest polgármesterjelöltekre 511 darab volt az urnában, míg az egyéni képviselőjelöltekre -10 darab szavazólap volt az urnában. A 13-as és a 14-es szavazókörökben a szavazóköri jegyzőkönyvekkel igazoltan a választópolgárok közül legalább 10 választópolgár nem kapta meg a helyi önkormányzati képviselőket tartalmazó szavazólapot, míg a polgármesterekre leadott szavazólapokból legalább 10 szavazópolgár több szavazólapot kapott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.