Belföld

Rogán minden forinttal elszámolt a NAV-nak

Ez a nyuszika és a medve esete a sapkával – így reagált a Fidesz-frakcióvezető a vádra, hogy nem rendes vagyonosodási vizsgálat folyt ellene.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya a Rogán-vagyon: Lehet más a NAV-vizsgálat című cikkünkre reagálva osztotta meg szerkesztőségünkkel a frakcióvezető közleményét, amit változtatás nélkül közlünk.

„Az RTL Klub Híradójának interjút adtam az ellenem lezajlott adóvizsgálat ügyében. Az interjúban is felhívtam a figyelmet, hogy a vizsgálatot nem csak én kértem magam ellen, politikai ellenfeleim többszöris feljelentettek az adóhivatalnál. Eddig az volt a probléma, hogy az adóhivatal miért nem folytat vizsgálatot ellenem, most hogy lefolytatott, úgy látom ez a probléma. Ez felettébb emlékeztet a nyuszika és a medve esetére a sapkával. Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs rajta sapka az a baj. Még egyszer szeretném leszögezni: az adóhivatal részletesen vizsgálta a lakásvásárlásomat. A lakásvásárlásommal kapcsolatos minden dokumentumot, a szerződést és a fizetési bizonylatokat egyaránt bekérték, minden forint eredetéről igazolást kértek, amiket az adóhivatal rendelkezésre is bocsájtottam. Ezek ismeretében zárta le az adóhivatal a vizsgálatát, úgy, hogy adófizetési kötelezettséget nem állapított meg. Amennyiben az a 24.hu portálon az az állítás fogalmazódik meg, hogy a lakásvásárlásommal összefüggésben nem igazoltam minden forint eredetét, úgy nyilvánvalóan jogi eljárást leszek kénytelen indítani, ez ugyanis maradéktalanul megtörtént”.

Emlékeztetőül a Hír24 ennek ellenkezőjét egyetlen szóval sem állította, mi több, idézte mindazt, amit a Fidesz-frakcióvezetője az RTL Klub Híradójának mondott. Ennek ellenére a kiegyensúlyozott tájékoztatás szellemében ismét szívesen kiemeljük a közlemény lényegét, amely szerint (a Népszavában megszólaltatott adószakértő állításával ellentétben) Rogán Antalnak az adóhivatal által vizsgált időszakban minden forint eredetét igazolnia kellett, a vizsgálat kiterjedt lakásszerzésére, és minden fillérrel el tudott számolni, ezért nem állíptottak meg adókötelezettséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik