Belföld

Szanyi kínos lett Gyurcsányéknak

A DK elfogadhatatlannak tartja, hogy gój motorosokat vitt ki Brüsszelbe és lepatkányozta az ezzel foglalkozó újságírókat. Leváltását kérik a delegációvezetői posztról és úgy tudni, hogy erre a szocialisták is hajlanak.

A Demokratikus Koalíció arra kéri az MSZP vezetését, hogy váltsa le Szanyi Tibort az Európai Parlamenti delegációvezető posztról – tudta meg az Index.

Korábban megírtuk, hogy Szanyi Tibor Brüsszelben újságíróknak azt mondta: „A patkányújságírásnak megvan az a hátránya, hogy nem csak két patkány van a rendszerben, a patkányok egymás közt csivitelnek, és az én fülembe is visszajutnak olyan hírek, amit a különböző patkányok mondogatnak.” Szanyi kifakadása a Nol TV videófelvételén teljes terjedelemben megnézhető. Az egyik kérdezőt perrel fenyegette: „Ez az, amikor beszélsz összevissza, nem volt itt tizenkét gój motoros. (…) Miért mondasz ilyet, ezért megint azt mondom, hogy bíróság előtt fogsz felelni” – mondta Szanyi.

Jelenleg az MSZP-s és a DK-s EP-képviselők közös nemzeti delegációt alkotnak, ezt megegyezésük szerint a ciklus egyik felében MSZP-s, a másik felében DK-s képviselő vezeti. Mivel két-két szocialista és DK-s képviselő van a delegációban, kizárásos alapon Ujhelyi István kerülhet Szanyi helyére.

Az Index úgy tudja, hogy az MSZP vezetése hajlik Szanyi leváltására, de erről csak a választás után akarnak dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik