Belföld

Deutsch: a politikus nézheti hülyének a választót

A hvg.hu-nak adott interjújában Deutsch Tamás kifejti, hogy az európai baloldal által megfogalmazott kritikáknak nincs tárgyi alapja. Most éppen Magyarországot támadják, korábban más országok voltak soron. Deutsch szerint hazug és ostoba támadássorozat zajlott Navracsics Tibor biztosjelölt ellen, akit „a magyar és az európai baloldal kezdetektől ki akart golyózni”.

Az interjúban szóba kerül, hogy a Fidesz egyetlen vitában sem vesz részt a választási kampányokban. Deutsch úgy véli, hogy a vita elutasítása sokszor kampányszempontok alapján történik. Mint ahogy „egy politikus a választót vagy az újságírót hülyének is nézheti néha, ennek is lehet létjogosultsága”. A Fidesz politikusa nem fejti ki bővebben, mikor és hogyan lehet ennek alapja, csupán megjegyzi, ha valaki belemerevedik ebbe a szerepbe, annak tragikus következményi is lehetnek. De ő maga nem híve ennek a szerepfelfogásnak.

Deutsch elismeri, nem helytálló azt állítani, hogy a Fidesz sosem nyúlt az erőpolitika eszközéhez. „A politikának nemcsak szép, vonzó arca van” – mondja a kormánypárti európai parlamenti képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik