Belföld

Orbán utat ígért a békéscsabaiaknak

Lehet, hogy a Kecskemétről Békéscsaba felé vezető M44-es nem autópálya, hanem autóút lesz, de – mint fogalmazott – kivette a “nagyesküt” Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterből, hogy ebben a ciklusban mindenképpen meglesz az út, ha nem európai uniós forrásból, akkor magyar költségvetési finanszírozással – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a békéscsabai Csaba Televíziónak kedden.

Orbán Viktor ugyanakkor jelezte, hogy egy autóút vagy autópálya önmagában nem oldja meg a gazdaságfejlesztést, ám nagy segítséget ad, így könnyebb lesz Békéscsaba dolga is, ha meglesz az M44-es.

A miniszterelnök az interjúban szólt arról is, a jövő a munkahelyteremtés politikájáé, ezért a kabinet egy olyan rendszert dolgozott ki, hogy minden megyei jogú város kap egy bizonyos összeget – ami néhány tízmilliárd forint is lehet -, amelyet saját maga fordíthat gazdaságfejlesztésre. S hogy “ne legyen marakodás a város meg a falu között”, a megyei közgyűlések is kapnak egy elkülönített forrást megyei gazdaságfejlesztésre – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik