Belföld

Erőszak a gólyatáborban: mégsem mondott le az egész HÖK

Bár pénteken bejelentették, hogy az ELTE két érintett karján lemond a kari HÖK-elnökség, az ELTE ÁJK-n azonban a rendezvények szervezéséért felelős alelnök úgy döntött, inkább marad – írja az Index.

A HÖK-ös vezető lépését társainak azzal indokolta, hogy neki semmi köze nem lehet a 2013-as jogász gólyatáborban történt erőszakhoz, hiszen ő akkor éppen külföldön tartózkodott – értesült az Index. Emellett nem volt tagja akkoriban a HÖK-nek, és egyébként sem akar közösséget vállalni az akkori tábor főszervezőivel, azaz a 2013-as HÖK-vezetőkkel.

A felelősség kollektív vállalásának amúgy csak szimbolikus jelentősége lett volna, hiszen az október 13-ával kezdődő hétre egyébként kiírták már az új kari HÖK-választás.

Eközben az Együtt-PM egy hétfőn kiadott közleményében arról ír, Bubla Áron, aki a 2013-as gólyatábori erőszak idején az ÁJK-n a HÖK-öt vezette, ma Vattamány Zsolt fideszes polgármester kampányát segíti.

A múlt héten indult vizsgálat az ELTE-n az újabb gólyatábori nemi erőszak miatt, miután egy lány az Indexnek a napokban kitálalt: tavaly az egyik fővárosi intézmény gólyatáborában megpróbálták megerőszakolni. A vétkes hallgató és a szervezők azóta is ott tanulnak, az áldozat már kiiratkozott. Az érintett fiú ma a hallgatói közösség megbecsült tagja.

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar hallgatói önkormányzatának (HÖK) elnöke pénteken jelentette be lemondását, és “visszahívta elnökségének tagjait”. Akkor a HŐK azt is közölte, hogy az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói önkormányzatának elnöksége benyújtotta lemondását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik