Belföld

Vona Gábor: elhallgatja a jobbikos sikereket a média

Vona Gábor szerint az a tétje az október 12-i választásnak, hogy az adott település “pang, stagnál vagy elindul felfelé”. A politikus hozzátette: felméréseik szerint jól állnak, és mindezt tisztességes kampánnyal érték el.

A pártelnök szerint a jobbikos vezetésű települések eredményeit elhallgatja a média, pedig e városok és falvak prosperálnak annak ellenére, hogy – mint fogalmazott – a Fidesz azzal fenyeget, a jobbikos polgármesterek vezetése alatt a település nem juthat pénzhez. Véleménye szerint ez nem igaz, hiszen egy-egy település ellenzéki vezetés mellett is lehet sikeres, ha agilis a vezetője.

Vona Gábor azt mondta, nem “csodát ígér”, hanem azt, hogy a településből kihozzák a maximumot, ha győzelmet aratnak. A Jobbik elnöke úgy véli, hogy a politika elszakadt az emberektől, a jobbikos polgármesterek ezzel szemben “az emberek között mozognak”. Azt mondta, az elmúlt években félmillióan elmenekültek Magyarországról, ezt a folyamatot szeretnék megállítani.

Ferenczi Gábor, a Jobbik (a Somló Környékiek a Nemzetért Egyesület és a Kisgazdapárt által is támogatott) devecseri polgármesterjelöltje kijelentette: szemléletváltásra van szükség, amelynek az a lényege, hogy a döntések előkészítésébe vonják be az embereket.

Hangsúlyozta, hogy a Jobbik olyan programot kínál, amelynek a legfontosabb elmei a munkahelyteremtés, az egészségügy rendbetétele, a közösségben gondolkodás, valamint az idősek megbecsülése. Ezenkívül az önkormányzat gazdálkodásának áttekintését ígérte, továbbá a szükséges jogi lépések megtételét és a közbiztonság megteremtését nevezte a legfontosabb feladatnak.

Ferenczi Gábor kijelentette: a jobbikos vezetésű önkormányzat képviselni fogja az iszapkárosultak érdekeit, szemben a jelenlegi kormánnyal.

A párt helyi képviselőjelöltjeinek bemutatása után a politikus azt mondta, hogy pártja, mint minden ember, a jólétben, az otthonteremtésben, a biztonságban, a bizalomban és a közösségben hisz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik