Belföld

Megkeseríti a lakók életét a ferihegyi légi forgalom

A pilóták gyakran több száz méterrel eltérnek a kijelölt útvonaltól és mélyen a lakott területek fölé szállnak. Repül a kerti bútor, reped a födém – írja az Átlátszó.

Heti rendszerességgel bontja meg a tetőt a légörvény, amit a házak felett 50-100 méterrel repkedő gépek keltenek – panaszkodtak a portálnak a lakók. A nemzetközi gyakorlat szerint éjszakai repülési tilalmat kellene elrendelni, szigetelést kellene rakatni az épületekre ilyen helyzetekben, a leginkább érintettek ingatlanjait pedig fel kellene vásárolni, de a ferihegyi repülőtér környékén ebből semmi nem valósul meg.

Az Átlátszó szerint ha valaki egy nemzetközi repülőtér mellé költözik, számíthat a komoly zajterhelésre, de itt az történt, hogy egy csendes kertvárosi negyed lakói ébredtek arra, hogy egyik napról másikra megváltoztatták a fel- és leszállási útvonalakat és több száz tonnás teherszállító gépek dübörögnek a fejük felett.

Az érintett több ezer család már mindenhová fordult a légügyi hatóságtól az ügyészségen át a minisztériumig, de sehol nem tudják érdekeiket érvényesíteni a Budapest Airporttal szemben – derült ki a beszámolóból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik