Belföld

Szijjártó nem hajlandó szégyellni magát

Azt mondta, ő nem beszélt senkinek arról, hogy mekkora az új háza, és egyébként is mindent lehet tudni róla.

A külügyminisztérium sajtószóvivője korábban arról beszélt, hogy 391 négyzetméteres Szijjártó Péter dunakeszi háza, amiről azonban kiderült, hogy a 700 négyzetmétert is meghaladja. A külügyminisztert a 444 riportere kérdezte erről.

Szijjártó azt mondta, ő nem beszélt senkinek arról, mekkora a ház, amiről egyébként szerinte mindent lehet tudni, azt is, hogy miből vették, ki hogyan segített és milyen belülről. Hozzátette, hogy nem hajlandó szégyellni magát azért, mert a szülei egy élet megfeszített munkájával biztos anyagi hátteret tudtak teremteni.

A miniszter először azt mondta, hogy a ház árából 67 millió forintot fizettek szülei, majd azt, hogy 79-et. Erre a 444-nek azt mondta, hogy „nincs takargatnivalója”, miniszteri esküje után kérdezték és egyszerűen eltévesztette az összeget. Úgy véli, lejáratókampány zajlik ellene.

Szijjártó Péter nem reagált arra a felvetésre, hogy korábban épp ő beszélt luxusbaloldalról, mindössze annyit mondott, hogy a házat nem magának, hanem szüleinek köszönheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik