Belföld

A Jobbik is belenézne a Szijjártó-szülők zsebébe

Míg a Demokratikus Koalíció hétfőn szólította fel a külügyminisztert, hogy családja vagyonosodásáról is valljon színt, addig most Jobbik most a Szijjártó-család vagyonát a hatóságokkal vizsgáltatná.

Az államadósságnál csak a fideszes politikusok ingatlanjai nőnek nagyobb mértékben – mondta Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján, aki Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettesének ügyéhez hasonlította Szijjártó Péter ingatlanvásárlását.

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek

Szerinte a tárcavezető “gátlástalanul módosítgat” a fedezet forrását és a ház méretének meghatározását illetően, ezért felszólította Szijjártó Pétert, hogy álljon nyilvánosság elé, és tisztázza ezeket a kérdéseket.

Novák Előd álláspontja szerint a miniszter szüleinek cégadatai sem támasztják alá az ingatlanvásárlást, ezért a vagyongyarapodási vizsgálatot a családra is kiterjesztenék.

A Jobbik szombaton jelentette be, hogy vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményez a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, illetve vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást szorgalmaz az Országgyűlésben Szijjártó Péter ingatlanvásárlásával összefüggésben.

Hétfőn a Demokratikus Koalíció szólította fel a külügyminisztert, hogy tegye nyilvánossá, szülei milyen közpénzekre pályázhattak az utóbbi időben.

Jól jön a rezsicsökkentés

A nemrégiben külügyminiszternek kinevezett Szijjártó Péter nagylelkű szülei támogatásával 167 millió forintért vásárolt magának egy 400 négyzetméteres luxusházat Dunakeszin. A gazdagon díszített bútorokkal és egy aranyszínű csillárral is ellátott ház nem csak vételárával kelt feltűnést. Fenntartása is komoly összegeket emészt majd fel.

Az RTL Klubnak a politikus azt mondta, hogy a házra ráment a megtakarítása nagy része, emellett felesége tízmilliós megtakarítását is ráköltötték.

Azóta az RTL megtudta, hogy az új szerzemény nem is 400, hanem 708 négyzetméteres

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik