Belföld

Havasi megint kioktatta az újságírókat

Kérdéseket mertek volna feltenni a Miniszterelnök Úrnak, miközben épp ünnepelni sietett.

Bicskén egy avatáson vett részt hétfőn Orbán Viktor, akit a 444 kérdezett volna arról, hogy mit gondol az újonnan külügyminiszterré kinevezett Szijjártó Péter villaügyéről. Válasz persze nem jött, mert azonnal a kormányfő segítségére sietett Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtóelhárító, aki türelmes óvóbácsiként elmagyarázta, hogy most megyünk ünnepségre, jó, most éppen ünnepelni fognak, nem kell megzavarni az embereket, jó, erre most sajnos nincs lehetőség, de legközelebb mindenképp.

Arra az újságírók már nem kaptak választ, hogy mikor lesz legközelebb. Emlékeztetőül, nyáron a meglepetés erejével hatott, hogy kollégánknak sikerült spontán megszólaltatnia a miniszterelnököt a jórészt közpénzen épült felcsúti stadion avatásán, le is lett riporterünk kommunistázva.

Havasit júliusban még a Magyar Nemzet is kiosztotta, jelezve, hogy „a miniszterelnök körül riasztóan megnőtt a meglehetősen szervilis, ám a világ felé buta agresszivitást mutató emberek száma”. Kiderült, hogy Tusnádfürdőn a miniszterelnök sajtósa lökdösődés részese volt, a lap szerint Havasi konkrétan belekönyökölt a fotósukba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik