Belföld

Újabb diridili – beintettek az igazgatónak a zeneiskolában is

Tiltakoznak egy fővárosi zeneiskola dolgozói is az új igazgató ellen – írja a Magyar Nemzet.

Az igazgatói kinevezés szabályozásának felülvizsgálatát kérik pedagógus-érdekképviseletek. A miskolci, kecskeméti és püspökladányi iskola után egy fővárosi zeneiskola dolgozói is tiltakoznak igazgatójuk kinevezése miatt – írja a Magyar Nemzet.

Ezeken a helyeken a tanári kar véleménye ellenében nevezett ki igazgatót a miniszter. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, Galló Istvánné szerint felül kellene vizsgálni, milyen mértékben vállalja magára a döntés felelősségét a miniszter. A jogi szabályozás ellentmondásos. Érvénytelen pályázat esetén az igazgatóhelyettes veszi át az igazgató feladatait, de egy másik rendelet szerint az ideiglenes vezetőnek is miniszteri megbízással kell rendelkeznie.

Bár jogszerű, de nem etikus és nem demokratikus a tantestület véleménye ellenében dönteni – mondta a Magyar Nemzetnek Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke. A lap kereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, de lapzártáihg nem kapott választ arra, elképzelhető-e a tiltakozások nyomán a nevelőtestületi jogosítványok erősítése. Korábban lemondott a miskolci iskola igazgatója, aki ellen a Kazinczy Ferenc Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusai mellett a szülők is tüntettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik