Belföld

Tanévbotrány: győztek a lázadó szülők, tanárok

Lemondott a miskolci iskola botrányosan kinevezett igazgatója – tudta meg az Index.

Beadta lemondását Dávid Enikő, a Miskolci Kazinczy Ferenc Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nemrég kinevezett igazgatója. Az Index szerint erről a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) már tájékoztatta is a miskolci polgármesteri hivatalt. Mint korábban megírtuk, Dávid Enikő kinevezése ellen a tantestület nyílt levélben tiltakozott Balog Zoltán miniszternél, de az Emmi közölte, az igazgatói kinevezések a köznevelési államtitkárhoz tartoznak.

Czunyiné Bertalan Judit mindvégig azt állította, hogy szakmai döntés született, ám a szakma ezt szintén mindvégig tagadta. Dávid kinevezése miatt két tüntetést tartottak Miskolcon. Pénteken már a tanárok is az utcára mentek, mire Kriza Ákos polgármester megígérte a tüntető szülőknek és pedagógusoknak, hogy közbenjár Balog Zoltánnál.

A Magyar Liberális Párt polgármesterjelöltje szerint bebizonyosodott, hogy a botrányt nem lehetett felső utasításra megoldani. „Az, hogy Dávid Enikő visszalépett, az ő helyes helyzetértékelését bizonyítja”, de így mindenkinek egyértelmű lett Kriza Ákos alkalmatlansága a város további vezetésére.

Rózsa Edit szerint az, amit a polgármester művel, tisztsége paródiája. „Egy vezető nem mehet szembe az őt megválasztókkal, hiszen a polgárok akarata több tiszteletet érdemel.Tisztelt Balog úr, tisztelt Dr. Kriza Ákos! Több tiszteletet Miskolcnak, és a miskolciaknak” – írta a Magyar Liberális Párt polgármesterjelöltje

Nemrég a kecskeméti Tóth László iskola vezetői tisztségére kiírt pályázaton vonta vissza jelentkezését a külsős pályázó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik