Belföld

Szijjártóék is üzentek Obamának

A Külügyminisztérium közleményben reagált az amerikai elnök bírálatára.

“A magyar nép szabadságszerető” – üzente az immár Szijjártó Péter által irányított Külgazdasági és Külügyminisztérium Barack Obamának a magyar civil társadalom “állítólagos kormányzati korlátozásával kapcsolatban tett nyilatkozatára válaszul. A rövid közlemény szerint mi (magyarok – a szerk.) “abból indulunk ki, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok szövetségesek. Ugyanakkor az Amerikai Egyesült Államok elnökének magyar civil társadalom kormányzati korlátozására vonatkozó megjegyzéseinek nincsen ténybeli alapja. A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását”. 

Noha a közlemény tömör, frappánsabb, mint Kósa Lajos reagálása a Klubrádióban, amellyel magát hozta kellemetlen helyzetbe, mivel kiderült, a Fidesz alelnöke éppen annyira lehet képben magyar ügyekben, mint a Magyarországot kritizáló Obama elnök.

Korábban az Együtt-PM a rendszerváltozás óta példátlannak nevezte, hogy Magyarország transzatlanti kulcsszövetségese, az Egyesült Államok elnöke szóvá teszi, hogy a magyar kormány “miért vegzál civilszervezeteket”. Szégyennek nevezte, hogy 25 évvel a rendszerváltozás után a “világ vezető államfője” arra kényszerült, hogy nyíltan figyelmeztetesse Magyarországot, “talán legyen már kedves viselkedni európai államhoz méltó módon”.A Demokratikus Koalíció példátlannak nevezte Obama megnyilvánulást, mivel az egyértelmű üzenet arra nézve, hogy be kell fejezni a “példátlan erőfitogtatást”.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik