Belföld

Kósa visszavágott Obamának

A kormány nem a civilek ellen, hanem mellettük lép fel – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Kósa Lajos a Klubrádió riporterének az amerikai elnök szavaira reagált. Azt mondta, nem biztos abban, hogy Barack Obama teljesen képben van a magyar folyamatokról. Szerinte az Egyesült Államok elnöke azt sem tudja, melyik a harmadik legnagyobb városa.

A riporter Miskolcot mondott, de a valóságban Szeged a harmadik legnagyobb város. Kósa Lajos mégsem igazította ki az újságírót, csak egy „Na, tessék!”-kel válaszolt, majd hozzátette, Barack Obama nincs ennyire képben. Ennél alapvetőbb információkat is csak szűrőkön keresztül kap, melyek nem biztos, hogy eligazítják.

Szerinte az Egyesült Államok elnöke egy egész ország ellen vezényelt háborút abban a hitben, hogy Iraknak tömegpusztító fegyvere van. Bár ez nem Barack Obama volt, de Kósa hozzátette, ő minden amerikai elnökre gondol, amikor azt mondja, az amerikai elnök a világ nem minden dolgával van képben. Így elképzelhető, hogy a magyar civil szféráról nincs teljesen képben – magyarázta. 

Korábban az Együtt-PM a rendszerváltozás óta példátlannak nevezte, hogy Magyarország transzatlanti kulcsszövetségese, az Egyesült Államok elnöke szóvá teszi, hogy a magyar kormány “miért vegzál civilszervezeteket”. Szégyennek nevezte, hogy 25 évvel a rendszerváltozás után a “világ vezető államfője” arra kényszerült, hogy nyíltan figyelmeztetesse Magyarországot, “talán legyen már kedves viselkedni európai államhoz méltó módon”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik