Belföld

Országszerte akcióznak a civilek

Ma indul a Részvétel Hete! elnevezésű rendezvénysorozat, amelyhez több mint 100 hazai civil szervezet csatlakozott.

Kapcsolódó cikkek

Az egyhetes rendezvény több mint 100 programjának középpontjában a részvétel, a helyi cselekvés, a közügyek formálásnak fontossága áll. A tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan Közbizalmi Index is készül: vajon mennyire bízunk a legfontosabb közintézményekben?

Flashmobok, műhelyek, előadások, találkozók, fórumok szólnak majd a választásokról, a döntéshozatalban való részvételről, a helyi és országos civil érdekérvényesítésről szeptember 21-étől egy héten át a Részvétel Hete! elnevezésű országos és nemzetközi rendezvénysorozat keretében, tájékoztat az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben a Civil Kollégium Alapítvány.

Idén három tematika határozza meg a rendezvénysorozat fókuszát: a közélet alakítását, a hatalomhoz való viszonyunkat pedzegető Kié a politika?, a társadalom toleranciájára és hozzáállására hangsúlyt helyező Nyitsz vagy Zársz?, illetve a szegénység elleni közös tennivalóinkat képviselő Erő=Forrás?!.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is szondázzák a legfontosabb közintézményekbe vetett bizalmunkat, a rendezvénysorozathoz kapcsolódóan Közbizalmi Index névvel készítenek jelentést. A tavalyi eredményeket itt érheti el, az eseményekről bővebb felvilágosítást itt kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik