Belföld

Újra pályázhatnak a civilek

család (család, )
család (család, )

A fehérvári önkormányzat idén összesen 21 millió forinttal támogatja a civil szervezetek programjainak megvalósítását. Nyári táborokra, történelmi és hagyományőrző rendezvényekre, valamint a természeti és környezeti értékek bemutatására már most lehet pályázni.

Székesfehérváron csaknem ezer bejegyzett civil szervezetet tartanak nyilván, egy részükkel rendszeres kapcsolatot, együttműködést tart fenn a város önkormányzata. A programszervezésre és a működésre kiírt pályázatok iránt évről évre élénk érdeklődés tapasztalható. Idén a Társadalmi Felelősségvállalási Alap terhére 21 millió forintot különítettek el a szervezetek támogatására.

Juhász László tanácsnok a sajtótájékoztatón elmondta: három pályázati lehetőség már most nyitva áll a szervezetek előtt összesen 7,5 millió forint értékben. Fehérvári gyerekek és fiatalok június 16-a és augusztus 31-e közötti nyári táboroztatására 2 millió 750 ezer forintot költenek. A támogatott tábor a városon kívül is megvalósulhat, de fontos, hogy fehérvári gyerekek javára történjen a táboroztatás.

A székesfehérvári történelmi és hagyományőrző programokra 3,5 millió forint, illetve a város természeti és környezetei értékeinek bemutatásra 1 millió 250 ezer forint áll rendelkezésre, ez utóbbi két pályázat esetében a támogatási időszak egészen év végéig tart. A pályázatok beérkezésének határideje március 21. (péntek) 12.00 óra. A pályázatokat 1-1 példányban, kétféle módon kell benyújtani. Szükséges elküldeni e-mailben a civil@pmhiv.szekesfehervar.hu címre, továbbá nyomtatott, eredeti példányban személyesen vagy levélben, zárt borítékban, formanyomtatványon kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájára (8000 Székesfehérvár, Városház tér 1., fsz.3.).

Májustól számos újabb pályázati lehetőség nyílik meg. A nyugdíjas szervezetek május 1-jét követően pályázhatnak programjaik megvalósítására, a maximálisan felosztható összeg 1 millió forint. Azokat a nyugdíjas szervezeteket segítik, amelyek önkormányzati támogatása tavaly nem érte el az 1 millió forintot. Szociális és esélyegyenlőségi programok szervezésére, feladatok ellátására két körben, május 1-je, valamint augusztus 1-je után írnak ki pályázatokat, a pénzügyi keret mindkét körben 4,5 millió forint. Székesfehérvári gyermek- és ifjúságvédelmi programokra június 1-jét követően, egyéb programokra és a működés támogatására pedig október 15-je után lehet pályázni. Az egyes körökben fel nem osztott támogatásokat átcsoportosítják az utolsó, októberi pályázatra.

Fontos tudni, hogy a határidők letelte után újabb pályázat benyújtására, illetve hiánypótlásra nincs lehetőség. A részletes kiírás itt olvasható, ahonnan letölthetőek a szükséges formanyomtatványok.

A pályázatok támogatásáról áprilisban születik döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik