Belföld

Nincs béke Orbán és Simicska között

Névtelen informátorok küzdenek. Most ott tartunk, hogy a Népszava cáfolja a Népszabadságot, és mégsem eladó a Magyar Nemzet.

A Fidesz gazdasági háttéremberének köreihez tartozó forrás a kormányfő legszűkebb környezetéből kiszivárgott információkat kérdőjelezte meg, mondván, szó sincs kiegyezésről Orbán Viktor és Simicska Lajos között. Nincs tervben a Fidesz gazdasági háttéremberének érdekeltségébe tartozó médiavállalkozások – Magyar Nemzet, Hír Tv, Class FM stb. – eladása. Az érintett cégek tulajdonosi köre – a hozzájuk közel álló forrás szerint – a Népszabadság cikkét is inkább egyfajta hadüzenetnek tekintik a kormányzat és egyes üzleti körök részéről. Mivel nem eladó semmi, így a Népszava informátora kategorikusan cáfolta azt is, hogy a médiafronton bukkanna fel Habony Árpád és Andy Vajna.

Vagyis szó sincs arról, hogy a kiegyezés létrejött volna, illetve hogy erről a felek tárgyaltak volna. Szerinte annyi igaz a közelmúlt sajtóinformációiból, hogy az állami hirdetésektől megfosztott médiacégeknek racionalizálniuk kell működésüket. Az informátor szerint – a korábban felröppent hírekkel szemben – Simicskáéknak nincs közük a Népszabadság eladásához, nincs is ráhatásuk a lapra, amelyet a Vienna Capital Partners vett meg a közelmúltban. A lap ugyanakkor úgy tudja, Orbán vetette fel többször is szűk körben, hogy az ország legolvasottabb politikai napilapját meg kellene szüntetni.

A Népszabadság korábban – szintén névtelen informátorára hivatkozva – azt írta, hogy megszületett a kiegyezés a kormányfő és Simicska Lajos között, akinek „részben vagy egészben” meg kell válnia médiaportfóliójától azért, hogy az üzleti-gazdasági oldalon, a fejlesztési-közbeszerzési versenyben, illetve az építőiparban megőrizze pozícióját.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik