Belföld

Elakadt autók az utakon hömpölygő vízben

Több jármű is elakadt a lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt az úton álló magas vízben - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője péntek reggel az MTI-nek.

Hajdu Márton elmondta: a nagy esőzéssel, illetve viharokkal összefüggésben csak az éjszaka országszerte mintegy 60 esethez riasztották a tűzoltókat. A legtöbb bejelentést a fővárosban és Pest megyében kapták.

Jellemzően a hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék okozott gondot, de több esetben leszakadt ágak, kidőlt fák miatt is kérték a tűzoltók segítségét.

Az OKF információi szerint hat lakóépületben keletkezett valamilyen kár. A Somogy megyei Mikén egy tűzfal omlott le, míg a Baranya megyei Kökényen egy ház tetőszerkezete rogyott meg. Egyik esetnél sem sérült meg senki.

Elárasztott tér, beszakadt út

Budapesten a XIII. kerületi Béke téren legalább ötven centiméter magasan állt, és egy józsefvárosi és egy ferencvárosi vendéglátóhelyre is betört a víz. A VII. kerületi Munkás utcában “valószínűleg egy víznyomócső törhetett el”, beszakítva az útburkolatot.

Hajdu Márton azt is elmondta: a jelentős esőzés okozta áradások miatt két megyében – Zala és Somogy – mintegy 1300 homokzsákot használtak fel a védekezéshez.

Az ország nagy részén továbbra is figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt. Komárom-Esztergom és Nógrád megyében másod-, tizenhárom megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetés adott ki a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik