Belföld

Kövérék nem cenzúráznak, letiltanak

8 percen múlt az immár határtalan botrány. A házelnöki interjú csak vágatlanul kerülhetett volna adásba.

Országgyűlés Sajtóirodája szerint senki sem akadályozta a lengyel TVP munkáját. A Gazeta Wyborcza állításával szemben senki sem akadályozta a TVP lengyel televízió stábjának munkáját a Szabadság Expressz rendezvénysorozat szeptember 3-i parlamenti beszélgetésén – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-vel.

A lengyel baloldali liberális napilap múlt pénteken közölt cikke szerint a rendszerváltás 25. évfordulója alkalmából szervezett parlamenti programon a résztvevő fiatalok egy része élénk vitába keveredett Kövér László házelnökkel az orosz-ukrán konfliktus ügyében. A Gazeta Wyborcza azt írta, hogy a parlament munkatársai azzal vádolták a lengyel tévéseket, hogy manipulálni akarják a házelnök nyilatkozatát, és azt próbálták elérni, hogy a felvételt ne hozzák nyilvánosságra. Az Országgyűlés Sajtóirodája szerint ez nem igaz.

Mint írták, a lengyel riporter a rendezvény után kért interjút Kövér Lászlótól, aki készségesen felelt is a kérdéseire. A házelnök munkatársai azt kérték a lengyel stábtól, hogy a mintegy 8 perces interjút – a lengyel közvélemény pontos tájékoztatása érdekében – teljes egészében, vágatlanul sugározzák. Ezt a riporter megtagadta. „Mindezekre tekintettel, a megvágott interjú közzétételéhez az elnöki kabinet nem járult hozzá” – tudatta a sajtóiroda.

A Szabadság Expressz nevű rendezvénysorozat budapesti állomásán Kövér László az ukrán–orosz konfliktust „cirkusznak” nevezte, majd – mint a VS.hu megírta – hozzátette, hogy ennek a „cirkusznak az a célja, hogy Európát egyszer és mindenkorra leválassza Oroszországról”, amely ellen nyilván esélytelen „a nemlétező ukrán állam hadserege”. Szerdán a Cink.hu ismertette a Gazeta Wyborcza cikkét, amely szerint a hangulat annyira megfagyott, hogy a program egyik szervezője megkérte a magyar házelnököt, ne beszéljen a résztvevőkkel ilyen leereszkedő hangnemben. A lengyel tudósítás szerint a program 28 éves ukrán résztvevője, Hanna Hrabarszka Kövér szemére vetette, hogy érzéketlen az ukránok drámája iránt. – A hazámban emberek halnak meg, ott háború folyik – mondta. Ezek után felállt és kiment a teremből.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik