Belföld

“Oscar-díjas” színésznő és Jimmy-rajongó is indul a polgármesteri székért

Meghökkentő fazonok és vicces fogások az önkormányzati választási kampányban.

Harmadszor járulhatunk az urnák elé idén: bő egy hónap múlva, október 12-én önkormányzati képviselőkről és polgármesterekről dönthet a nagyérdemű. A kampány már javában zajlik és ezúttal sem mentes a meghökkentő vagy vicces fordulatoktól, jelöltektől.

Sörissza közmunkás, Jimmy-rajongó jobbikos

Nehéz eldönteni, hogy komolyan gondolja-e vagy viccnek szánta indulását Farkas József. A 40 éves közmunkás férfi Székkutas polgármesteri székéért szállna ringbe. A közmunkásoknak hónap elsejei fizetést és Erzsébet-utalványt is ígérő Farkas József az alábbi videóval igyekszik meggyőzni a még hezitálókat:

Zámbó Jimmy kultusza a jelek szerint 13 évvel a halála után sem múlik. A nemzeti érzelmű Jimmy-rajongók megszólítására tett kísérletet Budapest 7. választókerületében Royak Tibor jobbikos képviselőjelölt, aki Zámbó Imre egyik népszerű slágerének parafrázisát írta plakátjára: “SZEMEDDEL LÁTSZ? SZÍVEDDEL SZAVAZZ!”

A 22 Oscar-díjas színésznő beveszi Óbudát

Az egyik legerősebb indulója az idei önkormányzati választásoknak minden bizonnyal dr. Szennyai Mária, aki saját bevallása szerint: „Oscar-díjas színésznő, rendező”. A 444.hu kissé kétkedő újságírójának elmondta: Jodie Foster álnéven ő játszott a Bárányok hallgatnak c. filmben, de híres filmjei közé tartozik a Napfivér, holdnővér, és az Utolsó tangó Párizsban is. Sőt, állítása szerint Mel Gibson Passiójában is szerepelt: ő játszotta Szűz Máriát és a Lukács Fürdőben vették fel a film nagy részét.

Az idén 64 éves hölgy blogját is érdemes olvasni: egyik posztjából az derül ki, ő a Nemzeti Színház 49%-os résztulajdonosa, máshol azt írja: összesen 22 Oscart nyert eddig. Szennyai Mária egyébként már hivatalosan is képviselőjelölt, miután sikeresen összegyűjtötte a jelöltséghez szükséges ajánlásokat, így már csak a III. kerületi lakosokon múlik, hogy megvalósíthatja-e programját. Ezt:

Forrás: Óbuda Újság

Dalban mondja el

Nem maradnak kampánydal nélkül a zalaegerszegiek. A helyi fideszes polgármesterjelölt, Balaicz Zoltán vasárnap töltötte fel a Youtube-ra azt a két gyöngyszemet, amelyekből többek között kiderül: „Zalaegerszeg mi vagyunk, az utcákon ott a lábnyomunk”, illetve hogy „az új remény a házak között nem más, mint te meg én”.

Buzifelvonulásra jár, bábukat akaszt

Újra indul Érpatak polgármesteri posztjáért Orosz Mihály Zoltán, aki az elmúlt időszakban számos meghökkentő akcióval hívta fel magára a figyelmet. Volt, hogy a település közmunkásaival követ töretett, egy interjújában a homoszexualitást degeneráltságnak nevezte, amit gyógyítani kell, idén nyáron pedig a falu főterén szimbolikusan kivégeztetett két izraeli politikusról mintázott bábut, amely performansz miatt a Külügyminisztérium is kiakadt. (Augusztusban kollégáink Érpatakon jártak, riportjukat itt találja)   

Szegedi szürreál

Végtelen tárháza lett a politikai abszurdnak Szeged, amióta a Fidesz úgy döntött: Kothencz Jánost indítja polgármesterjelöltként a várost 12 éve egyhuzamban irányító szocialista Botka László ellen. Kothencz rögtön egy erős belépővel kezdett: az újabban Putyinnal haverkodó Gérard Depardieu-vel startolta kampányát még augusztusban.

 A Szegedma.hu hírportál képes beszámolója szerint „kötetlenül, jó hangulatban beszélgettek emberekről, politikáról, közéletről, Franciaországról, Magyarországról, Szegedről, egyházról, sportról, művészetről.” A szebb napokat látott francia színész bizonyára jól tájékozott lehet a dél-alföldi város belügyeiben, hiszen a Szegedma szerint Depardieu határozottan kijelentette, nagyon drukkol Kothencz János sikeréért az október 12-én esedékes polgármester-választáson, reméli, hogy lehetőséget kap tervei megvalósítására.”

Az idézett szegedi hírportál nem először szolgáltat okot a derültségre. Néhány hete arról írtak egy teljesen komoly, (bár anonim) cikket, hogy Kothencz János „nyolc tojásból készített tükörtojást rendelt néhány szelet sültszalonna-feltéttel”. A Fidesz szegedi polgármesterjelöltje szemmel láthatóan nem idegenkedik az őt övező, már-már mulatságba hajló pátosztól. Az érzelem húrjait pengető, Ennio Morricone zenéjére komponált kampányfilmje hamar az internetezők kedvence lett kínos amatőrizmusa és olcsó hatásvadászata miatt.

Kothencz a legutóbbi hétvégén az MSZP hajdanvolt államfőjelöltjét, Szili Katalint nyerte meg magának egy közös fotózkodás és kampánybeszélgetés erejéig. (Szili jelenleg egy mérhetetlen támogatottságú mikropárt, a KTI elnöke)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik