Belföld

Már ezer napja tüntetnek a kirúgott közmédiások

2011. december 10-én kezdett demonstrálni a közmédia Kunigunda útja előtti épületénél Nagy Navarro Balázs.

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének két alelnöke, Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka kezdett tiltakozó akcióba – akkor még éhségsztrájkba – ezer nappal ezelőtt az MTV Kunigunda útjai épülete előtt.

A tiltakozás kiváltó oka az volt, hogy a Duna TV és az MTV híradójában kitakarták Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét arról a felvételről, ahol Tőkés László nyilatkozik. Tőkés László, az Európai Parlament alelnökeként, Lomnici Zoltán az Emberi Méltóság Tanácsának vezetőjeként tartott sajtótájékoztatót.

A tüntetők ma közleményt adtak ki, amely szerint az éhségsztrájk hatására kénytelenek voltak ugyan meneszteni egy MTV alkalmazottját, de – a Nagy Navarro Balázs szerkesztő-riporter által vezetett tüntetők szerint – „a napi manipulációk további elkövetői és felelősei azóta is vezető pozícióban vannak, miközben több mint ezer embert tettek az utcára” – írja az atv.hu. 

A Kunigundai demonstrálók „emlékeztető levelükben” azt írták, hogy az MTVA illegális sztrájkkal vádolta meg a szakszervezetet, amit jogerősen elvesztett. A kerületi jegyző minden esetben elutasította az MTVA birtokvédelmi kérelmét, ahogy jogerősen minden fokon a bíróságok is. Az MTVA vezérigazgatói Böröcz István és Szabó László Zsolt egy év felfüggesztett börtön kiszabását kérve rágalmazás és becsületsértés bűntettével vádolták meg Nagy Navarro Balázst arra hivatkozva, hogy a szakszervezeti alelnök és a Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom vezetője valótlanul állította , hogy 2012. novemberében erőszakkal távolítottak el békés tüntetőket az MTVA székháza előtt, és hogy rágalom, hogy hírcsalásokat követnek el nap, mint nap. A II- III. Kerületi Bíróság, majd a Fővárosi Törvényszék bűncselekmény hiányában minden vádpont alól jogerősen felmentette Nagy Navarro Balázst .

A Fővárosi Törvényszék első fokon jogsértés hiányában teljesen elutasította az MTVA jó hírnév sérelme miatt benyújtott keresetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik